Un elev de clasa a VII-a, de la Școala Profesională Valea Stanciului din județul Dolj, care marți susținea proba scrisă la matematică din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, a fost eliminat după ce a fost prins că încerca să copieze. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, examentul s-a desfășurat în cele 157 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, nu toți cei înscriși pe liste participând.

„La nivelul județului Dolj peste 10.000 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a VII-a, procentul de prezență a fost de  87,07%, iar la clasa a VIII-a, de 88,04%. A fost eliminat un elev din clasa a VII-a de la Școala Profesională Valea Stanciului, depistat în timp ce voia să copieze de pe materiale din hârtie”, a declarat Lițoiu.

Scopul acestor testări fiind acela ca elevii să se familiarizeze cu rigorile unei examen real și aflarea nivelului de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Articolul precedentBărbat din Mehedinți, căutat de autoritățile din Italia, prins în Craiova
Articolul următorProbleme cu banii la primăriile din Dolj. „Avem deja întârzieri salariale. Va fi un an complicat sau mai bine spus ratat ”