Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova a primit un ecograf multifuncțional de ultimă generație și 5.000 de măști de protecție pentru personalul medical, în urma unei donații efectuate de către reprezentanții Companiei Heineken.

”În această perioadă plină de provocări și incertitudini, e important să susținem comunitățile din care facem parte. Pe lângă măsurile pentru protejarea angajaților, partenerilor și clienților noștri, ne dorim să le oferim sprijin celor afectați și personalului medical, în lupta pe care o duc zilnic cu efectele acestei pandemii”, a menționat Darius Tîrlă, director al fabricii Heineken din Craiova.

Directorul unității medicale a spus că ecograful pe care îl aveau în spital era de generație mai veche și că noul aparat va asigura efectuarea investigațiilor atât îna ceastă perioadă, cât și ulterior.

„Acțiunea desfășurată de HEINEKEN România vine într-un moment foarte important al luptei duse de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova împotriva Coronavirus, când rapiditatea și eficiența actului medical sunt vitale pentru pacienții noștri. Deși spitalul nostru avea în dotare un ecograf, acesta era de generație mai veche și deseori necesita reparații specializate. Echipamentul nou de ecografie primit prin donație de la HEINEKEN România va asigura fluxul de investigații necesar atât în diagnosticarea pacienților suspecți de COVID-19, cât și după ce această luptă se va fi încheiat”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Craiova, Adina Turcu.

Compania Heineken susține cinci spitale, din București și din cele patru comunități în care are fabrici, dar și intervenția Crucii Roșii Române în sprijinul sistemului medical, în contextul COVID-19.

Donația face parte din programul HEINEKEN „Împreună, mai puternici. Sprijin pentru comunități”, lansat în contextul crizei COVID-19, cu un fond total de 1.500.000 lei.

 

 

Articolul precedentMedicul Tudor Ciuhodaru vorbește despre un nou test coronavirus, al cărui rezultat este gata în doar două minute
Articolul următorFord reia activitatea la uzina din Craiova, la începutul lunii mai