Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că a fost redeschisă sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în Programul Casa Verde Fotovoltaice, care vizează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Acest program a fost suspendat în urmă cu două luni. 

 

Programul a fost reluat miercuri, 6 noiembrie, dată de la care instalatorii validați pot să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică.

Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării. Persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie, vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică. Valoarea totală destinată înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului este de 537 milioane lei, reprezentând finanțarea acordată prin POR și contribuția AFM pentru regiunea București – Ilfov”, se arată într-un comunicat al Administrației Fondului pentru Mediu. 

Înscrierile persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendată de Administrația Fondului pentru Mediu în data de 10 septembrie 2019 ,în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces. În urma acestor verificări, au fost sesizate inclusiv organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

Referitor la acest program, noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că programul va continua și anul viitor, urmând să fie corectate sincopele de funcționare identificate în ediția-pilot de anul acesta.

Printre obiectivele programului Casa Verde Fotovoltaice se numără creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, surplusul va fi livrat în sistemul energetic naţional. 

Articolul precedentS-a modificat regimul armelor și munițiilor
Articolul următorBugetare participativă, la Craiova. Cetăţenii invitaţi să spună în ce proiecte să investească municipalitatea