Se fac verificări la școlile din Daneți și Dăbuleni, unde mai mulţi copii au prezentat, miercuri, simptome de intoxicare și au fost internați la spitalele din Craiova, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj demarând controlul în cele două instituții, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

“Inspectorii sanitari de stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au început o verificare în cazul celor două şcoli din Dăbuleni şi Daneţi din judeţ, care au făcut curăţenie şi dezinfecţie în cadrul acestor unităţi şcolare. Nu cunoaştem mai multe amănunte cu privire la acest proces de dezinfecţie sau curăţenie, cum l-au numit ei, dar ştim că 26 de copii din aceste două unităţi au prezentat mai multe simptome – greaţă, vărsături, dispnee şi au avut mai multe simptome cu care au ajuns la unitatea de primiri urgenţe”, a menționat Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Aceasta a mai spus că  „starea copiilor în acest moment este bună. La Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului judeţean Craiova au ajuns 17 copii, nouă din Dăbuleni, restul din Daneţi. Ei sunt într-o stare bună, nu au necesitat internare”, a completat Grigore.

În ambele cazuri au fost deschise dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

„În cele două cazuri de ieri, de la Daneți și Dăbuleni, polițiștii doljeni desfășoară cercetări in vederea lămuririi stării de fapt, fiind întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, anunță IPJ Dolj.