Se acționează pe DN 54A, localitatea Dăbuleni, cu utilaje cu lamă și material antiderapant. Conform ultimei informări meteo în următoarele 3 ore va mai ninge în județele Olt, Dolj și Vâlcea stratul nou depus între 3-7 cm.

Publicată de DRDP Craiova pe Marţi, 27 Noiembrie 2018

Județul Dolj se află sub atenționare de tip cod galben de ninsori și vânt puternic, personalul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova care intervine în acțiunile de deszăpezire fiind prezent în bazele operaționale și pe șosele, începând de marți seară. 

Potrivit raportului DRDP Craiova, întocmit miercuri dimineață, în intervalul orar 27 noiembrie, ora 17.00-28 noiembrie ora 5.00, s-a actionat cu 60 autoutilaje și s-au răspândit 83 de tone de material antiderapant.

„Miercuri dimineață, partea carosabilă era curată si umedă cu excepția: DN 55A Bistreț -Calafat zăpadă 1-2 cm, DN 56 Giubega-Calafat, DN 56A Maglavit -limita județul Mehedinți, DN 56D pod Dunăre-Calafat, zăpadă sub 1 cm. Starea timpului: cer acoperit;  ninge în sud-vestul județului Dolj in rest plouă”, se arată în raportul DRDP Craiova 

Și autoritățile municipale craiovene sunt gata să intervină, autospecialele și materialul antiderapant fiind pregătite, după cum a anunțat edilul urbei, Mihail Genoiu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de vânt şi ninsori valabilă până miercuri seara în sudul şi sud-estul ţării, când intră în vigoare o altă avertizare, de vreme deosebit de rece în toată ţara, până vineri.

ANM arată că până miercuri la ora 20.00 este în vigoare o atenţionare cod galben de vânt, ninsori viscolite şi se va depune un strat de zăpadă şi de gheaţă în 17 judeţe din zona de sud şi sud-est. Este vorba de judeţele Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ilfov, Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

Articolul precedentConstructorii trec la amenajarea interioară a bazinul de înot de la Colegiul „Carol I” din Craiova
Articolul următorAutoturism fără anvelope de iarnă, răsturnat la Podari. O persoană a ajuns la spital – VIDEO