Consiliul Judeţean Olt a aprobat, joi, documentaţia tehnico-economică pentru refacerea unei porţiuni a drumului judeţean DJ 679B, în comuna Văleni, afectat de alunecările de teren din urmă cu câteva luni.

Valoarea acestei investiţii se ridică la aproape două milioane de lei, banii venind din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Unul dintre drumuri este cel afectat de inundaţiile de la Văleni pentru care am primit bani guvernamentali din rezervă. Astăzi, în urma studiului de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici şi urmează să scoatem la licitaţie proiectul”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Drumul Judeţean DJ 679B a fost închis, la sfârşitul lunii martie, în satul Mândra, din comuna Văleni, din cauza apei care a erodat acostamentul pe mai multe zeci de metri.

Aproape şapte milioane de lei au fost alocaţi de Guvernul României pentru refacerea drumurilor afectate de fenomenele meteo extreme din ultima vreme.

„În şedinţa trecută am aprobat indicatorii pentru alte două drumuri afectate de alunecările de teren. Urmează ca toate să fie scoase la licitaţie pentru că avem termen până la finalul anului pentru a cheltui banii care au venit de la guvern. Este vorba despre 6,8 milioane lei pentru toate drumurile afectate de alunecările de teren. Dacă nu ne încadrăm în sumă, diferenţa o va pune Consiliul Judeţean din bugetul propriu astfel încât acele alunecări de teren care ne-au afectat în urma inundaţiilor de acum trei luni să le refacem, iar porţiunile respective de drum să fie redate circulaţiei”, a mai spus Oprescu.

 

Articolul precedentDoi elevi din Craiova, eliminați la ultimă probă a bacalaureatului
Articolul următorAccident cu două victime pe Defileul Jiului