Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, în localitatea doljeană Călăraşi, că partidul pe care îl conduce nu boicotează referendumul propus de Klaus Iohannis, pe 26 mai.

Dragnea a spus că în cazul în care referendumul va fi validat, probleme nu va avea PSD ci Iohannis, USR şi PNL.

„De unde aţi scos-o cu boicotul partidului, domnişoară? Este o minciună. PSD a spus în permanenţă că noi susţinem întrebările de la referendum. Cu referendumul au probleme Iohannis, pe de o parte, că habar nu are de întrebările pe care le-a pus pentru că nici nu l-a interesat, iar pe de altă parte USR-ul şi PNL-ul pentru că ei, dacă vor veni la guvernare, vor să modifice prin ordonanţă de urgenţă legile justiţiei. Deci, ei sunt cei mincinoşi în referendum, noi susţinem aceste întrebări. Nu-l boicotăm, dimpotrivă, susţinem prezenţa la referendum“, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat faptul că Serviciul Român de Informaţii (SRI) i-a făcut sesizare la Parchetul General că vrea boicotarea referendumului.

„De exemplu, SRI a făcut sesizare la Parchetul General că eu am de gând să boicotez lumea să vină la referendum ca să-mi mai facă un dosar penal. Deci eu, despre referendum nu mai vreau să vorbesc absolut nimic. Când am îndemnat lumea să vină la vot în 2012, m-au condamnat ăştia. În lege scrie că dacă împiedici sub orice formă sau boicotezi lumea să vină la referendum, este infracţiune. Nu s-a sesizat nimeni că la referendumul pentru familiei USR-ul şi nu numai a boicotat şi a îndemnat lumea să nu vină la vot. Fiecare om să meargă şi să voteze aşa cum îl îndeamnă conştiinţa şi să hotărască el dacă votează sau nu“, a mai spus Dragnea.

Şeful PSD a lansat mai multe acuzaţii către SRI şi Eduard Hellvig, directorul serviciului.

„Este un domn Dan Andrei care este şeful la Secţia de Protejare a Constituţiei. Se lăuda domnul Hellvig că a rupt orice legătură cu DNA. Ei, domnul Dan Andrei aproape în fiecare săptămână e la DNA şi când nu e dumnealui, vin şefii de la DNA la el la sediu. Cum e domnul Hellvig, mai minţi încontinuare?“, a afirmat Dragnea.

Articolul precedentNereguli la mai multe case de amanet din Craiova
Articolul următorCultivatorii de legume și fructe din Dolj, în circuitul comercial. Proiectul Casei de Comerț Unirea nu a fost abandonat