Poliţiştii craioveni au făcut o percheziţie domiciliară, marţi, în cartierul Romaneşti din Bănie, în urma căreia au reţinut un bărbat de 34 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambii din Craiova, bănuiţi de comiterea unor furturi.

Cei doi sunt bănuiţi că, în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2020, au furat dintre-un magazin bani şi ţigări, iar în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2020, bunuri din alt magazin. Ei au încercat să mai spargă un magazin şi în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2021.

„Astfel, ieri, 12 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 3,4 și 6 Poliție Craiova şi sprijiniți de o grupă S.A.S. Dolj, au efectuat o percheziție domiciliară imobilul unde locuiesc cele două persoane bănuite de comiterea faptelor. În urma activităţilor desfăşurate, cei în cauză au fost depistaţi în locuinţă, fiind conduşi  la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova pentru cercetări. În urma probatoriului administrat de poliţistii Secţiei 2 Poliţie Craiova, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt şi furt calificat, iar tânăra a fost preluată de lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, fiind condusă la sediul secţiei pentru cercetări. În urma probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 6, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Cei în cauză au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: Realitatea de Dolj