Funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj sunt cercetați penal după ce au eliberat acordul ca Salubritate Craiova să folosească produsul Aldezin la dezinfecția scărilor de bloc din Craiova. 

Potrivit procurorilor craioveni, funcționarii care au făcut acest lucru sunt acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

„La data de 04.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal. Din conţinutul actului de sesizare s-a reţinut că în data de 25.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au eliberat acordul de utilizare a biocidului ALDEZIN societăţii Salubritate Craiova SA care a procedat la dezinfecţia a peste 500 a scări de bloc din mun. Craiova, ulterior constatându-se că produsul folosit este un biocid cu efect bactericid. În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

O ancheta înternă a fost demarată și de conducerea DSP Dolj, în acest caz, nefiind încă transmis un comunicat de presă, așa cum au transmis reprezentanții instituției.

În ultima săptămână, la DSP Dolj au fost deschise mai multe dosare penale, funcționarii fiind acuzați de abuz în serviciu sau neglijență în serviciu. Aceștia fie nu au pus în izolare anumite persoane venite din zonele roșii, fie au scos din carantină persoane cărora nu le venise rezultatul la testare, descoperindu-se ulterior că sunt pozitivi.

 

Articolul precedentCraiova: Copil de 2 ani, mort după ce a căzut de la etajul șapte
Articolul următorLe putem duce părinților produse pentru masa de Paște? Ce spun polițiștii