Mai mulți locuitori ai satului Comănicea din comuna Secu au luat decizia să își sacrifice porcii pe care îi aveau în  gospodărie, în noaptea de marți spre miercuri trecând la fapte, potrivit unor surse din rândul autorităților județene.

Nu mai puțin de 92 de porci vor fi sacrificați miercuri, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare Dolj, Costică Retea.

Autoritățile s-au deplasat în localitate. Sunt 92 de porci pe care îi vom sacrifica, miercuri. Procedura se numește ucidere preventivă și cu siguranță este cea mai bună măsură”, a declarat Retea.

Miercuri dimineaţă, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a decis sacrificarea tuturor porcilor din sat. Suspiciunile au apărut în data de 18 octombrie, tot atunci s-au luat probe, răspunsul venind marți la ora 16.00, potrivit prefectului județului Dolj, Narcis Purcărescu.

Acesta a mai spus că acest sat este singurul unde a existat suspiciunea de prezență a virusului de pestă porcină africană, populația neavând de ce să își facă griji, cel puțin momentan.

Articolul precedentBanda de hoţi care a speriat nuntaşii din Craiova şi alte două judeţe, după gratii
Articolul următorS-a cerut suplimentarea numărului forţelor de ordine la Comănicea. Oamenii sunt revoltaţi că li se taie porcii – FOTO