Mandatul unui viceprimar din Dolj, care între timp a preluat atribuţiile primarului, a fost invalitat de Prefectură,după mai bine de trei luni. Politicianul susţine, într-un comunicat de presă, că va contesta în instanţă ordinul de prefect.

Ștefăniță Laurențiu Ifrim a fost ales în funcţia de viceprimar al comunei Şiminicu de Sus, pe 31 martie 2022. Prefectura a decis, săptămâna trecută, că hotărârea prin care politicianul a fost ales este nelegală.

Imagine

Astfel, Ifrim, care între timp a fost desemnat şi să preia atribuţiile de edil, nu mai poate fi viceprimar.

„În mod halucinant, Prefectura Dolj susține, printr-un Referat emis în data de 16.06.2022, că Hotărârea Consiliului Local Șimnicu de Sus, cu nr. 32, din 31.03.2022, prin care subsemnatul, Ifrim Ștefăniță Laurențiu, am fost ales ca viceprimar al comunei Șimnicu de Sus, este nelegală. Instituția invocă faptul că buletinele de vot nu au fost atașate hotărârii, că în procesul verbal de ședință nu a fost menționat faptul că votul s-a exercitat în mod secret și că numerele de înregistrare înscrise în proiectul de hotărâre și hotărârea adoptată sunt diferite și nu coincid cu numărul din raportul de aprobare al primarului. În condițiile în care documentul vizează funcția pe care o ocup și faptul că am fost ales să reprezint Primăria Comunei Șimnicu de Sus, deci interesele cetățenilor, țin să precizez public că starea de fapt prezentată în Referatul Instituției Prefectului de Dolj nu este reală”, transmite Ştefăniţă Laurenţiu Ifrim, printr-un comunicat de presă.

Acesta a făcut o plângere către Prefectură şi Ministerul Afacerilor interne, prin care contestă referatul reprezentanţilor Guvernului în teritoriu.

„Privitor la toate cele enumerate mai sus am solicitat imediat Instituției Prefectului de Dolj să revină asupra Referatului cu numărul 4266 din 16 iunie 2022 și să constate legalitatea Hotărârii nr. 32, din 31 martie 2022, prin care am fost ales viceprimar al Comunei Șimnicu de Sus. Plângerea am trimis-o și Secretarului General al Prefecturii Dolj și către Cabinetul Ministrului Afacerilor Interne”, mai transmite Ifrim.

Acesta mai spune că se va adresa şi instanţei de judecată pentru a-şi găsi dreptatea

„În măsura în care solicitarea mea nu va avea un curs favorabil, mă voi adresa organelor abilitate pentru îndreptarea situației. Instituțiile statului sunt în slujba cetățenilor, nu în direcția favorurilor politice și sunt convins că forurile de control își vor face datoria și vor scoate la iveală adevărul! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a conchis Laurenţiu Ifrim.

Sursa: Realitatea de Dolj