Potrivit celei mai noi informări a Prefecturii Dolj, astăzi, la ora 18.00, numărul persoanelor izolate la domiciliu a ajuns la 1.429, iar al celor aflate în carantină la 167.

În total, la Spitalul „Victor Babeș” Craiova sunt internați 10 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care patru din Dolj, și câte doi din Olt, Mehedinți și Vâlcea.

Pacientul din Dolj este bărbat, a venit cu mașina personală, din Italia, și a și fost plasat în carantină. Acesta a intrat în țară în data de 11 martie.

„Astăzi 18.03.2020, ora 18.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 1.429 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 167 de persoane se află în carantină, iar 10 persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, fiind asimptomatice. Menționăm faptul că din cele 10 persoane internate la Spitalul „Victor Babeș” Craiova, 4 sunt din județul Dolj, două din județul Vâlcea, două – Mehedinți, două – județul Olt”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Dolj.

Totodată, autoritățile dau asigurări că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de noul virus.

În ceea ce privește testele pentru depistarea COVID-19, în această perioadă, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova au fost efectuate 178 teste și alte 153 se află în lucru.

Medicii mai au disponibile, în prezent, kit-uri și teste pentru 453 de testări.

În județul Dolj, au fost întocmite și șase dosare penale,  autoritățile aplicând și patru sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 Republicată și încălcarea prevederilor OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Articolul precedentSpitalul „Leamna” din Dolj cere suplimentarea numărului de cadre medicale
Articolul următorDolj: Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Filiași a fost închisă după ce un pacient a fost depistat ca fiind infectat cu noul virus. Medicii sunt testați