Bursierii Programului „Vreau în clasa a 9-a” din judeţul Dolj, promoția 2015-2019, vor sărbători, miercuri, finalizarea liceului, beneficiarii acestui proiect marca World Vision fiind elevi din familii fără prea mari posibilități financiare.

Potrivit reprezentanților Fundației World Vision, din 2008, prin acest program de burse sunt susținuți copiii din mediul rural care nu își permit să continue studiile la liceu, prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi.

Programul include activităţi extraşcolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare, tinerii liceeni participând la activităţi educaţionale şi de socializare, precum şi la consiliere individuală, iar în timpul vacanţelor sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau merg în tabere.

În județul Dolj, în cadrul proiectului „Vreau în clasa a 9-a”, în perioada  2008 – 2019, 406 elevi au primit sprijin pentru a urma cursurile liceale.

Ajutorul a constat în burse şcolare individualizate şi s-a materializat în: plata cheltuielilor de cazare si masă, rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă personală. Intervenţiile directe au fost dublate şi de desfăşurarea lunară a activităţilor de socializare cu scop educativ având rolul de a sprijini integrarea socială şi şcolară a elevilor bursieri.

Foto: arhivă, eveniment 2018.

 

 

Articolul precedentFenomenul bullying-ului, în vizorul polițiștilor doljeni
Articolul următorCod galben de ploi, grindină şi vijelii, în judeţul Dolj