Aproape 16.000 de doljeni au primit indemnizație de șomaj tehnic, pentru luna martie, suma totală cerută de către angajatori pentru aceste plăți fiind de peste 11.800.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, 1.660 de firme din Dolj au făcut astfel de solicitări pentru un număr de 15.855 de angajați.

„Începând cu data de 1 aprilie, AJOFM Dolj a înregistrat solicitări de la un număr de 1.660 agenți economici pentru decontarea sumelor aferente șomajului tehnic, pentru un număr de 15.855 angajați cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit Legii 53/2003 din Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare”, a menționat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu.

Suma totală solicitată de către angajatorii din județul Dolj pentru plata indemnizațiilor de șomaj tehnic aferente lunii martie este de peste 11.800.000 de lei.

Cele mai multe solicitări înregistrate sunt venite din partea firmelor care activează în domenii precum: industria hotelieră și a serviciilor alimentare (HORECA); fabricarea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte; fabricarea autovehiculelor de transport rutier; servicii de îngrijire personală.

Articolul precedentDosar penal pentru furtul unui câine
Articolul următorGarda de Mediu a amendat Termocentrala Craiova II