Cea mai nouă informare a Prefecturii Dolj, în privința situației COVID-19, indică faptul că în județul Dolj numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 124, iar cel al persoanelor vindecate la 46.

Potrivit reprezentanților Prefeturii Dolj, a apărut o nouă neconcordanță între situația de la nivel național și cea județeană, explicată prin faptul că au existat persoane care locuiesc în alte județe însă în buletin au adresă în județul Dolj. Din acest motiv INSP a raportat mai multe cazuri.

În ceea ce privește persoanele vindecate, sunt 46 de pacienți care au câștigat bătălia cu această boală, doi dintre ei fiind jandarmi din cadrul Grupării Mobile Craiova. Militarii s-au negativat după șapte zile de la internare, anunță reprezentanții Spitalului Victor Babeș din Craiova, fiind externați în data de 2 mai.

Între pacienții aflați în spital se află cadre medicale, jandarmi(au fost 28 diagnosticați), un polițist și o angajată a „Protecției Copilului” Dolj.

Situația epidemiologică, de luni, la ora 9.00, în Dolj, se prezenta astfel: 478 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu; 449 de persoane se află în carantină; 1.987 de persoane au ieșit din carantină și 13.403 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

 

 

Articolul precedentElevii din mediul rural, scrisoare către ministrul Educației
Articolul următorIohannis: „Starea de urgenta nu va fi prelungita, nu voi emite un nou decret, dar epidemia nu a trecut”