Administraţia Bazinală de Apă Jiu va demara, pe 1 iunie, pe parcursul întregii luni, campania anuală de combatere a dăunătorilor, sectoarele vizate fiind Dăbuleni-Bechet-Zăval-Nedeia.

Se vor folosi substanţe toxice cu caracter persistent, iar deţinătorii de animale sunt atenţionaţi că este interzis cu desăvârşire păşunatul pe aceste suprafeţe.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.

Potrivit purtătorului de cuuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu, campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. 

„În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS cel puţin o lună.  Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări”, atrag atenția reprezentanții ABA Jiu. 

Articolul precedentDolj: Nouă cazuri de COVID-19, de ieri până astăzi. Angajat ABA Jiu, între persoanele infectate
Articolul următorTânăr fără permis și cu număr fals la mașină, prins după o urmărire în trafic. A fost arestat, polițiștii constatând că nici nu stătuse în izolare