Un tânăr și o tânără, ambii din comuna doljeană Cetate, au fost reţinuţi de poliţişti, marți, după ce au înscenat o tâlhărie, prezentată ca având loc, luni seară, într-o sală de jocuri de noroc unde lucra femeia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, tânăra în vârstă de 20 de ani din Cetate, casieră la agenția de jocuri de noroc, a fost cea care, luni, a anunțat poliția despre cele petrecute la locul de muncă.

„Ajunşi la faţa locului, poliţiştilor li s-a prezentat situaţia de către casieră, care a susţinut că în timp ce se afla singură în agenţie şi colecta banii din aparatele de jocuri mecanice, în interior a pătruns un bărbat, îmbrăcat în haine de culoare închisă, cu faţa acoperită şi care, ameninţând-o cu un pistol, a determinat-o să-i dea toţi banii”, a declarat Grădinaru.

Oamenii legii au continuat cercetările descoperind faptul că aceasta s-ar fi înțeles cu un tânăr în vârstă de 20 de ani, tot din Cetate, să însceneze întreaga poveste pentru a beneficia de banii pe care îi încasase.

„Ulterior, în cauză au fost efectuate activităţi de cercetare penală de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Calafat, în urma cărora s-a stabilit faptul că situația reală era de fapt alta. Cei doi ar fi stabilit, în prealabil, ca în seara zilei de 21 ianuarie, la o anumită oră, tânărul să vină la sediul sălii de jocuri cu un pistol de jucărie și cu faţa acoperită, iar casiera să pară speriată și să îi dea acestuia suma de bani încasată, pe care ulterior să o împartă între ei”, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 7.000 de lei a fost restituit administratorului firmei respective, cei doi tineri fiind reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare. Cei doi urmează să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentPrimăria Craiova vrea 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Proiectele, în diferite stadii
Articolul următorStare de urgență în județul Dolj din cauza gunoiului. Mașinile ar putea intra cu forța la depozitul de la Mofleni