Elevii doljeni primesc, începând cu data de 01 aprilie, lapte, corn și fructe, părinții câtorva copii din Craiova plângându-se deja de faptul că merele nu arată deloc așa cum ar trebui să fie un fruct și că nici cornurile nu sunt „prea comestibile”.

Potrivit reprezentanților administrației județene doljene, distribuirea acestor produse a început în această săptămână, chiar cu data de 1 aprilie.

Deși au ajuns la elevi cu o mare întârziere, la șapte luni de la începutul anului școlar, fructele nici măcar nu par a fi așa cum impune Regulamentul CE 543/2011.

Mămica unui elev din Craiova, surprinsă fiind de ce a găsit în pachetul copilului, a făcut câteva fotografii fructului și le-a postat pe pagina de Facebook, adresând și un mesaj ministrului Educației.

„Așa ceva este bătaie de joc. Doamna ministru al Educației, dumneavoastră ați da copilului dumneavoastră așa ceva? Acest măr l-a primit copilul meu azi la şcoală. „Cornul” pe care l-a primit ieri expiră azi. Nu ştiu prin ce aranjamente s-au ales firmele care distribuie alimentele în şcolile din Craiova, dar nu aveți pic de respect față de acești copii”, a scris mămica pe pagina de Facebook.

Mama unui alt elev susține că nici cornurile nu sunt prea bune și că nu pot fi consumate.

„Cornurile sunt horror! Nici alea de anul trecut nu erau prea grozave, dar astea chiar sunt oribile, nu au putut să mănânce din ele, bătaie de joc….”.

De precizat că acest program care include cornul, laptele și fructele „a impus organizarea unei proceduri unice, pentru fiecare județ, în vederea atribuirii unui acord-cadru, împărțit în loturi pentru fiecare tip de produs, loturi la rândul lor segmentate în contracte subsecvente. Consiliul Județean Dolj a inițiat procedura de atribuire a acordului-cadru având ca obiect furnizarea și distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore pentru anii școlari 2018-2019 și 2019-2020 imediat ce legislația în vigoare a permis implementarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023”, au transmis, anul trecut, reprezentanții CJ Dolj.

Rămâne de văzut dacă distribuitorul va ține cont de faptul că trebuie să respecte anumite condiții de calitate și dacă vor apărea, oficial, nemulțumiri ale părinților, legate de toate aceste aspecte.

Articolul precedentPSD face miting la Craiova. Liderii anunţă că vor ieşi în stradă 10.000 de membri şi simpatizanţi
Articolul următorȘofer fără permis, prins de polițiști după o urmărire ca-n filme