Aproximativ 2.700 de craioveni vor beneficia, anul acesta, de tichetele sociale pe care Primăria Craiova le oferă cu ocazia Crăciunului, până la finele acestei săptămâni urmând ca bonurile să ajungă la toți beneficiarii.  

Potrivit directorului Direcţiei Publice Comunitare de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova, Ioana Stoian, cei 2.696 de craioveni primesc tichetele la domiciliu, furnizorul menționând faptul că mai sunt aproximativ 100 de plicuri de livrat.

„Distribuirea tichetelor a demarat în data de 27 noiembrie și trebuie finalizată până pe data de 7 decembrie. Am vorbit cu furnizorul nostru și ne-a dat asigurări că acțiunea a decurs foarte bine. Mai sunt o sută de plicuri de distribuit. Până la finele acestei săptămâni se vor distribui și acestea”, a menționat Stoian.

Conform legii, beneficiază de aceste tichete: persoanele cu handicap, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, pensionarii cu venituri până la 640 lei/lună, beneficiarii de venit minim garantat și persoanele fără nici un venit, cu vârsta peste 60 de ani. Fiecare persoană primește tichete sociale în valoare totală de 30 de lei.

Tichetele sociale se acordă cu ocazia Sărbătorii Crăciunului. Bonurile vor fi folosite doar pentru cumpărarea alimentelor, fiind interzise folosirea lor pentru achiziționarea de țigări și băuturi alcoolice sau valorificarea acestora.

Articolul precedentDecorațiuni de Crăciun și expoziție de artă fotografică, în scop caritabil
Articolul următorTânăr din Craiova prins după patru luni de la comiterea unui furt. Acesta a spart geamul unei mașini și a sustras o sumă de bani