300 de angajați ai fabricii Electroputere Craiova, din cei 555 câți are unitatea, vor fi disponibilizați începând cu data de 27 iunie, negocierile dintre sindicaliști și angajator nefiind unele în favoarea personalului.

Conform liderului sindical al angajaţilor de la Electroputere Craiova, Cătălina Tibeică, s-a discutat cu angajatorul, luni, în vederea disponibilizării, în prima etapă, a celor care se apropie de pensionare.

„Urmează disponibilizarea colectivă începând cu 27 iunie. Luni a fost ultima şedinţă de discuţii. Sunt intransigenţi, nu vor să schimbe nimic, au numărul acesta de persoane – 294 şi pe acesta vor merge. Noi am făcut nişte propuneri să se respecte articolul din contractul colectiv de muncă în care în primă fază să fie disponibilizaţi cei care se apropie cel mai mult de pensie. Se va ţine cont de asta dar numărul este foarte mare. 294 din 555 existenţi la 1 martie 2019. Sunt 227 de muncitori şi 67 de la TESA care vor fi disponibilizaţi”, a precizat, Cătălina Tibeică.

La ora actuală, a mai spus Tibeică, un singur transformator este în lucru și nici contracte nu se întrevăd a se încheia în perioada următoare.

„Neavând contracte, la momentul acesta nu se pot pune nici condiţii, nici nu putem protesta, pentru că nu este de lucru. Aveam două produse în lucru, două transformatoare mari, şi vineri la unul dintre contracte s-a renunţat. Un 280 MVA de Grecia. Au renunţat cei care îl comandaseră. A mai rămas în lucru un transformator pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă, un 440 MVA”, a conchis liderul sindical.

Sursa foto: Jurnalul Olteniei

Articolul precedentStrăzi din Craiova, asfaltate pentru prima dată
Articolul următorKlaus Iohannis vine, astăzi, la Craiova