Direcţia Antifraudă va fi reorganizată: ANAf va avea 3 vicepreşedinţi, în loc de 4

Numărul de vicepreşedinţi ai ANAF va fi redus, direcţia Antifraudă va fi reorganizată prin trecerea acesteia în subordinea Direcţiei generale de inspecţie fiscală, potrivit unui proiect de Ordonanţă publicat de Ministeul Finanţelor.

În prezent, cei patru vicepreşedinţi  ai ANAF coordonează patru mari arii de activitate ale agenţiei: vama, antifrauda fiscală, colectarea şi inspecţia fiscală. Proiectul de lege propus de Finanţe prevede comasarea atribuţiilor legate de antifraudă fiscală şi inspecţie fiscală sub un singur vicepreşedinte.

Măsura vizează şi ”evitarea situaţiilor în care, la acelaşi agent economic, să se suprapună acţiunea diverselor organe fiscale (antifraudă, inspecţie fiscală, colectare) în scopul eliminării riscului de blocaj economic al contribuabililor”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că reorganizarea ANAF presupune desfiinţarea de posturi de execuţie neocupate. Surse din conducerea ANAF au declarat în ianuarie, pentru Profit.ro, că nu vor fi angajaţi ANAF daţi afară şi că nici nu se pune problema unei situaţii de folosire a preavizelor, cum a fost în 2013.

Reducerea numărului de vicepreşedinţi este  motivată de nevoia de eficientizare a procesului decizional şi pentru diminuarea costurilor operaţionale.

Autor Elzy Pacuraru

Articolul precedentStrăini amendați pentru ședere ilegală în județul Dolj
Articolul următorDolj: Câmp plin de gunoaie și resturi de materiale de construcții. ABA Jiu a acționat din nou