Tinerii din județul Dolj, absolvenți de liceu sau facultate, nu par a fi interesați de găsirea unui loc de muncă, doar 109  persoane participând la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată vineri la Casa Studenților din Craiova.

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, la acțiune au participat aproximativ 600 de persoane, dintre care 109 absolvenți ai unor unități de învățământ. După o discuție cu angajatorii, 34 de tineri au fost aleși pentru a fi angajați și patru au și primit dispoziție de repartizare în muncă.

„Un număr de 582 de persoane au participat la această acţiune din care 109 absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, iar 34 absolvenţi au fost selectaţi în vederea angajarii. În ziua desfăşurării evenimentului patru absolvenţi au primit dispoziţie de repartizare în muncă pentru următoarele meserii: vopsitor auto, vânzător şi asistent farmacist”, a declarat Alina Gherioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

În ceea ce-i privește pe angajatori, 53 au participat la Bursă, posturile oferite fiind atât pentru persoanele cu studii superioare, cât și pentru cei cu studii medii. Aceștia s-au declarat dezamăgiți de faptul că tinerii nu au participat la eveniment, deși șomajul este în floare în județul Dolj.

„Au fost comunicate 1.990  locuri de muncă, astfel: 89 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare în următoarele profesii: expert fonduri, economist, specialist marketing, kinetoterapeut, trainer HR, automatist, programator, specialist calitate,inginer electric, proiectant reţele electrice, inginer climatizare, inginer reţele electrice, inginer electroenergetică, inginer CCIA,inginer instalaţii și 1.799 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare oferite  în meserii din diverse domenii de activitate : domeniul agricol, hotelier, protecţie şi pază, construcţii, transporturi, asigurări, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, colectare deşeuri,activităţi de curierat, activităţi de call center, telecomunicaţii, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fabricarea construcţiilor metalice, fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, fabricarea autovehiculeleor, fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule. De asemenea au fost și 102 posturi destinate beneficiarilor Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă”, a conchis Ghercioiu.

Articolul precedentTraficul rutier, dat peste cap. Pasajul suprateran din centrul Craiovei, închis în weekend
Articolul următorPeste 8.400 de elevi din Craiova vor primi burse școlare