Două etape de dezinsecție pe domeniul public din municipiul Craiova, a opta și a noua din acest an, vor avea loc alternativ, prin pulverizare aeriană și terestră a substanțelor, în perioada 10-26 august.

Potrivit SC Salubrității Craiova SRL, în perioada 10-11 august  va avea loc o intervenție prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.00-10.00.

„Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală pe care vor fi făcute tratamentele avio-chimice este de 780 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente. Produsul folosit în cadrul acestei intervenții este Solfac Trio”, se arată într-un comunicat de presă al SC Salubrității Craiova.

Ulterior, începând din data de 12 august, pe parcursul a nouă zile are loc o intervenție realizată prin pulverizare terestră a insecticidelor, substanțele folosite în cadrul intervenției fiind Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății.

Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 12 august, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului).

În noaptea de 13 august, este programată dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente. În noaptea de 14 august, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii.

Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 15 august, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Suprafața pe care va avea loc operațiunea de combatere a insectelor dăunătoare în cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de intervenție putând fi modificat în funcție de condițiile meteologice existente.