Ion Mihai Giuran, pensionarul slătinean în vârstă de 87 de ani, care a donat secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina două incubatoare pentru nou-născuții aduși pe lume înainte de termen, valoarea acestora fiind de 21.000 de euro, a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Giuran se numără printre mai mulţi deţinuţi politici decoraţi de președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceştia au primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler „în semn de apreciere pentru înalta ținută morală și profesională de care au dat dovadă, de-a lungul vieții, în semn de profund respect pentru cutremurătoarele suferințe îndurate în temnițele comuniste, precum și pentru demnitatea și curajul cu care au luptat pentru susținerea valorilor democratice”.

Ion Mihai Giuran are o poveste impresionantă de viață, în care se combină cuvinte precum suferință, exil și noblețe. Printre actele sale de caritate se numără ajutorul acordat în 2002 Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”, unde a fost înființată o secție de limba engleză, prilej cu care a donat peste 350 de volume.

Articolul precedentFOTO& VIDEO. Inundațiile provocate de ploi fac ravagii în Teleorman
Articolul următorTrei proiectile neexplodate din Al Doilea Război Mondial, găsite în timp ce săpau după fier vechi (FOTO&VIDEO)