Președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a explicat prin intermediul unui comunicat de presă că a acceptat să preia Ministerul Energiei pentru a continua guvernarea începută în 2016.

Ministrul propus la Energie susține că în timpul guvernării PSD-ALDE s-au înregistrat progrese mari, atât în direcția dezvoltării economice a țării cât și în cea a creșterii veniturilor populației, iar toate aceste lucruri nu trebuie abandonate.

„Am o obligație majoră față de doljenii care au votat pentru mine în 2016 si față de toți românii care au investit încrederea lor în PSD-ALDE. Sunt un om al rațiunii, echilibrului si al faptelor. Domeniul energiei este unul vital pentru dezvoltarea economica si sociala a Romaniei. Acest domeniu are nevoie de stabilitate și de investitii inteligente care sa aduca avantaje competitive pentru Romania. Cred că pot contribui la atingerea acestor obiective.Din aceste considerente am acceptat propunerea doamnei premier Dancilă de a prelua portofoliul Energiei”, a spus Ion Cupă.