Tot mai mulți craioveni iau în calcul varianta debranșării de la sistemul public de încălzire, după ce doar în luna noiembrie, la CET II au avut loc două avarii care i-au lăsat fără căldură în locuință. Cea mai mare problemă a craiovenilor rămâne însă procedura de întrerupere a relației cu SC Termo Craiova, existând anumite condiții impuse în vederea obținerii debranșării.  

Locuitorii municipiului Craiova care încă depind de încălzirea publică, în ceea ce privește locuințele, se declară nemulțumiți de faptul că li s-a promis că nu vor mai fi probleme cu furnizare agentului termic și că autoritățile nu au respectat acest anunț făcut la începutul lunii noiembrie.

„Nu ne încălzesc cu nimic asigurările…este o cârpeală de ochii lumii și sigur, în câteva zile se sparge iar cazanul….Cineva își bate joc de noi…..stăm ca niște caraghioși în frig și înghițim baliverne…”, „Reparațiile capitale și verificările se fac în perioade calde, nu sunteți buni organizatori”, „Ne fac <<încalzirea>> pentru ce ne așteaptă în decembrie, ianuarie…”, acestea sunt opiniile celor mai mulți craioveni despre situația în care se găsesc la ora actuală.

În ceea ce privește debranșarea, cererile se aprobă doar dacă solicitanții nu au locuințele în zonele unitare, delimitate de Consiliul Local Craiova. Anul acesta, peste 300 de craioveni au ales să își monteze centrale proprii, mulți alți cetățeni așteptând de luni bune aprobarea pentru debranșare.

„Cei de la Termo mai fac și figuri când vrei să te debranșezi… de parcă ești obligat să stai la ei. Până la urmă, e dreptul fiecăruia să își asigure condiții nu să stea după vechiturile lor, management de zero lei…ei au centrale și populația trebuie să stea după vechiturile lor ruginite…Ar trebui dați în judecată atunci când nu te lasă să te debranșezi de la rețeaua lor”, consideră un alt craiovean.

 

 

Articolul precedentCraiovence reținute pentru tentativă la furt calificat, după ce au fost prinse în curtea unei case din municipiu
Articolul următorInvățământul profesional și tehnic, dezbatere la nivel județean, în Dolj