În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Zonei Urbane Craiova 2021, document postat pe site-ul oficial al Primăriei Craiova şi aflat în dezbatere publică, s-a strecurat o eroare, în sensul că în cuprins, în loc de Craiova, apare Suceava.

Eroare apare chiar în cuprinsul documentului de aproximativ 900 de pagini iar o captură cu prima pagină a SIDU ce conţine această greşeală a fost postată pe internet, fiind intens comentată şi distribuită.

Şefa Departamentului Imagine din cadrul Primăriei Craiova, Marina Andronache, a explicat că varianta SIDU Craiova, supusă procedurii de consultare publică, a fost elaborată folosindu-se o structură standard, conform metodologiei Băncii Mondiale, structură care a mai fost folosită la realizarea Strategiilor Integrate ale Zonelor Urbane Suceava, Simeria şi Târgu Secuiesc.

Dintr-o eroare umană, a rămas numele municipiului Suceava chiar în pagina de cuprins.

Reprezentantul Primăriei Craiova a adăugat că, în urma observațiilor primite în cadrul procesului de consultare publică, Strategia Integrată a Zonei Urbane Craiova 2021-2030 va fi modificată şi completată în mod corespunzător.

 „Experţii de la Banca Mondială au nişte drafturi standard pe care lucrează cu mai multe municipalităţi şi probabil că de asta s-a strecurat această greşeală, adică a rămas acolo. Mai ales că e la cuprins. Deşi, teoretic, cuprinsul este important pentru paginaţie, lumea a fost mai atentă în cuprinsul efectiv, în interiorul Strategiei şi nu la pagina de cuprins. Este un draft care se foloseşte şi (Strategia-n.red.) a fost realizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării (…). Varianta aceasta a fost supusă procedurii de consultare, a fost elaborată folosind o structură standard, conform metodologiei Băncii Mondiale, structură care a mai fost folosită şi la alte SIDU-uri. Acum este supusă procesului de consultare publică şi va fi modificată şi completată în mod corespunzător”, a declarat ea.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentBobby Păunescu: „Nu se mai poate face nimic cu actuala clasă politică, în special cu cei care sunt la conducere”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET