dig

Dacian Cioloş, preşedinte PLUS și copreședinte al Alianței 2020 USR PLUS, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Craiova, în ceea ce privește alegerile europarlamentare, că se aşteaptă la o redefinire a grupurilor politice din Parlamentul European.

Dacian Cioloș a menționat faptul că USR PLUS nu o să se regăsească în grupuri politice din care fac parte PSD, PNL sau ALDE.

„Grupurile politice se vor redefini cu siguranţă după alegerile europarlamentare sau în preajma lor, atunci când lumea va avea o idee mai clară legată de tendinţele de vot. Pentru noi un lucru e clar: n-o să ne regăsiţi într-un grup politic din care vor face parte Victor Orban şi FIDES, dat fiind comportamentul de până acum, cu siguranţă nici dintr-un grup politic din care va face parte PSD, cu domnul Dragnea, şi nici dintr-un grup politic din care va face parte ALDE, cu domnul Tăriceanu, aşa cum stau lucrurile acum. Dar, la nivel european, din perspectiva noastră, o să aibă loc o reconfigurare a grupurilor politice, probabil apariţia unor grupuri politice noi şi în ce ne priveşte evident că avem deja tatonări, contacte cu mai multe grupări politice în Europa, USR PLUS va face parte dintr-un grup politic care va milita pentru o Europă mai democratică, mai apropiată de cetăţeni, dar pentru o Europă, nu pentru o rupere a ei”, a declarat Cioloş.

Prezent și el la Craiova, liderul USR, Dan Barna, A spus că alianţa nu a stabilit un rezultat pe care îl vrea la alegeri.

“Această campanie noi o vedem ca una de mobilizare. Mesajul pe care îl transmitem societăţii este: Implicaţi-vă! Haideţi la vot!”, a precizat Barna.

Co-președinții Alianței Dacian Cioloș și Dan Barna au venit la Craiova, vineri, alături de candidații de pe lista comună Dragoș Pîslaru, Vlad Botoș, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Valeriu Nicolae, Radu Mihaiu, Teodora Stoian,  Anca Majaru, Gabriela Mirescu, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie, dar şi de Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei electorale din partea PLUS.

 

Articolul precedentO nouă bătaie între medici, la spitalul din Craiova
Articolul următorCraioveni arestaţi preventiv pentru trafic de droguri. Mai multe kilograme de cannabis, găsite la cei doi – VIDEO