Deputatul Ion Cupă, exclus din ALDE, susţine, într-o postare pe Facebook, publicată vineri seara, că deciziile luate împotriva lui şi a altor colegi sunt nestatutare şi anunţă că va găsi soluţii „pentru ca proiectul nostru pentru un ALDE liberal să meargă mai departe”.

Deputatul Ion Cupă susţine, într-o postare pe Facebook, publicată vineri seara, că decizia de excludere a sa şi a altor colegi din ALDE este nestatutară.

„Dragi colegi, bătălia pentru salvarea ALDE continuă. Deciziile luate astăzi împotriva mea şi a altor colegi nu vor rămâne aşa. Ele sunt profund nestatutare şi au creat o puternică dezamagire în toate structurile partidului. În urmatoarele zile, vom găsi soluţiile potrivite pentru ca proiectul nostru pentru un ALDE liberal să meargă mai departe. Inclusiv în Dolj. Aveţi încredere!”, a scris fostul preşedinte al ALDE Dolj.

Biroul Politic Executiv a decis, vineri, excluderea lui Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă din partid.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calităţii de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE <Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală>, a următorilor membri: Teodor Meleşcanu, Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu şi drept consecinţă, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a şedinţei ALDE, obţinută de MEDIAFAX.

sursa: mediafax,ro