In perioada 10- 23 august, vreme calduroasa, in Oltenia, anunta ANM. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, redusă.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză. Media temperaturilor maxime va fi de 31…32 de grade. Pe 15 august se va resimți o ușoară răcorire. Temperaturile diurne se vor situa constant în jurul unei valori medii de 30 de grade, până la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va situa în jurul unei medii regionale de 18 grade în prima săptămână și de 16 grade în cea de a doua. Ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză. Probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să fie mai însemnate cantitativ va crește pe 15 și 16 august.

La munte, regimul termic se va menține relativ constant pe pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 18…19 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jurul unei valori medii de 11 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala la nivel local, cu o probabilitate mai mare în intervalele 10 – 12 august și 15 – 23 august.

În Dobrogea, în primele trei zile ale intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade, apoi regimul termic diurn va marca o scădere și, pe 15 și 16 august, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul a 26…27 de grade. Ulterior, vor crește ușor, iar la finalul celor 2 săptămâni se vor atinge aproximativ 28…29 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție relativ similară, cele mai ridicate valori fiind de așteptat la începutul intervalului, respectiv 20…21 de grade. Apoi vor scădea spre 18 grade, valoare medie ce se va menține de interes până la sfârșitul celei de a doua săptămâni a prognozei.

 

Articolul precedentAglomeratie luni pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti
Articolul următorProcedura de donare de plasmă, simplificată. Care sunt noile condiții