Bright lights at the end the hospital corridor. The concept of life and death.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Craiova” au fost aprobați, luni, de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes National, anunță într-un comunicat de presă Ministerul Sănătății. 

Conform documentului, unitatea spitalicească va avea o suprafață de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi pentru îngrijirea continuă a pacienților cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi îngrijiri medicale de zi, 20 paturi de îngrijiri oncologice de zi.

De asemenea, spitalul va avea 19 săli de operație și va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament adecvat. Acest centru va funcționa într-o clădire separată, unita de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

Valoarea investiției este, potrivit documentului remis de Ministerul Sănătății, de 2.850.507.547,41 de lei

În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară: Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială; Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară; Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală; Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară; Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie; Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie. Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Spitalul va fi construit pe șapte nivele, va avea 1.195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice.

„La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatura de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Articolul precedentO căţeluşă şi puii săi, slavaţi de pompierii din Calafat dintr-o fântână secată adâncă de 30 de metri – FOTO
Articolul următorCraiova: Șef de la Rutieră, campion național la culturism. A obținut medalia de aur ca în urmă cu 30 de ani