Reprezentanții Centrului de Transfuzii Craiova participă la Târgul de Turism al Olteniei, pentru prima dată de când acesta se organizează, nu doar cu pliante sau mesaje în scop informativ, ci și cu laboratorul mobil.

Astfel, doljenii care ajung la târg, în acest week-end, pot dona sânge, nevoia fiind una acută, după cum o spune chiar directorul Centrului de Transfuzii Craiova, Adriana Turculeanu.

„Pe lângă accidente și intervenții chirurgicale, o mare nevoie de sânge o au pacienții cu afecțiuni oncologice și hematologice, necesitând transfuzii zilnic, pe durata internării. Suntem la târgul de turism, la Centrul Multifuncțional Craiova întrucât nevoia de donatori ne împinge să facem și astfel de acțiuni. Angajații Centrului sunt acolo până duminică, între 8.00 și 14.00, dar dacă va fi nevoie se va sta până mai târziu. Cei care sunt de acord să doneze o pot face în fața Centrului Multifuncțional, acolo unde se află laboratorul nostru, echipat cu medic, asistent și toate dotările necesare. Sperăm să fie o acțiune benefică. Nevoile sunt mari, aceasta este realitatea”, a precizat Turculeanu.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani, județul Dolj se confruntă cu scăderea numărului de donatori de sânge, fapt pentru care reprezentanții instituției sunt nevoiți să facă deplasări în teritoriu pentru a mai rezolva problema. Peste 70 de astfel de acțiuni au fost organizate, anul trecut, laboratorul mobil rulând pe șosele Doljului și în acest an.

 

 

Articolul precedentUn bărbat și o femeie din Dolj, arestați preventiv pentru fals de monedă. Grupul din care fac parte punea în circulație bancnote de 100 de euro
Articolul următorDouă burse ale locurilor de muncă, organizate și în acest an. AJOFM Dolj poate organiza și alte acțiuni pentru șomeri și angajatori