Mulți medici care au plecat din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova ar vrea să revină în instituție, creșterile salariale din domeniul medical fiind factor motivant în toată această situație, după cum anunță conducerea instituției spitalicești.

Managerul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, Alin Demetrian, consideră că această creștere salarială va schimba lucrurile pe termen îndelungat și speră ca deficitul de cadre medicale să se diminueze. „Sunt medici care încearcă să revină la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova. Am primit solicitări în acest sens, chiar și de la viitori specialiști, de exemplu sunt neurochirurgi care mă întreabă dacă sunt posibilități să rămână în Craiova. Sunt câteva posturi scoase la concurs, în prezent. Pe Radioterapie încercăm să angajăm medici. Trebuie să vă spun că această modificare a salariilor s-a cunoscut destul de mult și va schimba lucrurile pe termen lung”, a declarat Demetrian.

Din cauza lefurilor mici, comparativ cu cele de peste hotare, și a condițiilor de muncă, foarte mulți medici, asistente sau infirmiere au optat pentru clinicile din străinătate, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova ajungând să se confrunte cu o mare lipsă de personal. Începând cu primăvara acestui an, conform noii legi a salarizării din domeniul medical, lucrurile s-au mai schimbat, salarial vorbind fapt pentru care și medicii par a fi tentați, unii să revină în Bănie, alții să nu mai plece după terminarea rezidențiatului.

Articolul precedentFilme balcanice, concerte, teatru și demonstrații culinare, la Diva Film Festival 2018. Începe astăzi, intrarea liberă
Articolul următorCraiovenii au cunoscut noii membri ai Grădinii Zoologice