Trei cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în județul Dolj, în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând astfel la 153 de persoane infectate cu coronavirus. Între cazurile din această săptămână se găsește și cel al unei asistente medicale de la Spitalul Clinic Județean Craiova. 

Potrivit Prefecturii Dolj, situația epidemiologică, miercuri, la ora 9.00, era următoarea: 322 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu; 520 de persoane se află în carantină; 2.287 de persoane au ieșit din carantină; 13.855 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu; 86 de persoane vindecate și 153 persoane confirmate pozitiv.

Între persoanele diagnosticate cu COVID-19 se află și o asistentă medicală care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Craiova-Secția Pediatrie.

Potrivit directorului unității medicale Teodor Sas, aceasta intrase în tură după cele 14 zile în care a stat acasă. Conform programului impus de pandemie, în secţiile considerate „cu risc” , cadrele medicale lucrează 7 zile consecutiv, apoi stau acasă 14 zile.

Femeia nu mai fusese la serviciu din data de 25 aprilie și nici nu avea simptome specifice infecţiei cu SARS-COV2. Întrucât tetul a ieșit pozitv, asistenta a fost internată în spital.

În această situație a fost deschisă o anchetă epidemiologică, a spus directorul unității medicale, pentru a se stabili numărul persoanelor cu care femeia a intrat în contact.

Prefectura Dolj mai informează că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus.

Articolul precedentDezvăluiri. Rețeaua lui Voiculescu se extinde. Povești și donații, felul în care își susține campania
Articolul următorMinisterul Educației: Masca este obligatorie în timpul pregătirii pentru Bacalaureat și Evaluare Națională