Grădina Zoologică din Craiova și-a deschis porțile, vineri, pentru toți craiovenii care au dorit să cunoască mai bine animalele și păsările de aici, mai ales că joi au ajuns în parc și câteva animale noi.

Familia de urși Coati, cerbii și păunul provin dintr-un schimb cu parcul din Reșița, după cum a spus directoarea RAADPFL Craiova, Aurelia Filip. „Evenimentul de vineri fost programat cu scopul de a prezenta noile achiziții ale Grădinii Zoologice, printr-un schimb realizat cu Grădina Zoologică de la Reșița. După cum știți, grădina noastră are exemplare foarte bătrâne, durata de viață în captivitate fiind depășită demult. Asta se explică prin îngrijirea foarte bună care li se acordă, însă trebuie să împrospătăm colecția, să aducem animale și noi, și foarte tinere pentru a bucura pe copiii craioveni. Prin acest schimb, am primit o familie de urși Coati, o familie de cerbi lopătari și un păun foarte frumos. Noi am dat la schimb jaguarul femelă pentru a încerca o reproducere cu masculul lor și a primi puii, la schimb. Sper să fie de bun augur și să avem pui de jaguar”, a declarat Aurelia Filip, directoarea RAADPFL Craiova.

Evenimentul de vineri s-a suprapus cu un telefon al primarului din Robănești, care ne-a spus că a fost abandonată o fermă de animale pe raza comunei sale. Pe lângă animalele pe care le creșteau, respectivii proprietari strânseseră și o lamă, un bivol care deja are și un pui, precum și un cal. „Toate animalele acestea au fost abandonate. Lama a fost adusă aici, ieri, și se află deja în carantină, dar este foarte sănătoasă. Chiar în această dimineață, angajații noștri au plecat să mai aducă bivolul cu puiuțul și ale animale pe care le vor mai găsi acolo”, a mai spus directoarea RAADPFL Craiova.

Puiul de leu crescut de către administratorul parcului, chiar în biroul lui, este bine acum și se descurcă de unul singur. „Micuțul leu Leon este bine, am trecut prin multe cu el, ca și cu creșterea unui copil. Acum are 10 luni și așteptăm să îi facem tortul de un an. Dar am trecut hopul, stă singur în țarc și mănâncă deja carne, deci nu mai avem probleme cu el. S-a născut în condiții dificile. Din cauza stresului, mama lui nu a avut lactație. L-am lăsat două zile și nu primea lapte, l-am separat, iar de atunci nici mama și nici tatăl nu îl mai primesc. Era clar că nu mai putea să stea în aceeași cușcă și a fost crescut în biroul administratorului până la trei luni, unde i s-a dat lapte cu biberonul. A fost copilul nostru și așa va rămâne”, a conchis Filip.

 

 

 

Articolul precedentCreșterea lefurilor readuce medicii la Spitalul Județean de Urgență Craiova
Articolul următorFOTO. Firma de salubritate din Craiova, utilaje noi pentru ridicarea gunoiului