Mai mulți craioveni au fost informați, de către reprezentanții asociațiilor de proprietari, că iarna viitoare vor plăti mai mult pentru căldură, după ce CET II a instalat, la începutul acestui an, două cazane pe gaz. Craiovenilor în cauză li s-a făcut și un calcul estimativ și li s-a spus că „facturile se vor dubla”.  

Viceprimarul municipiului Craiova, Stelian Bărăgan, a precizat, însă, că tot ceea ce ține de retehnologizare și investiții reprezintă costuri pe care trebuie să le suporte Complexul Energetic Oltenia, ci nu să fie resimțite în facturile pe care le vor plăti craioveni în sezonul rece 2019-2020.

„Nu știu de unde a plecat acest mesaj, nu știu de unde s-au informat cei de la asociațiile de proprietari, cu privire la faptul că anul viitor se va mări prețul gigacaloriei. Până la această dată, nu am stabilit nimic concret. Partea de retehnologizare a CET II Craiova, cu acele cazane pe gaz, care sunt utilizate în caz de avarie, nu are nicio treabă cu Termoficarea. Dumnealor trebuie să suporte aceste costuri, nu cetățenii Craiovei. În cazul în care se va impune acest lucru, vreo mărire, Consiliul Local Craiova nu aprobă. Aceasta este pârghia legală”, a explicat Bărăgan.

În ceea ce privește situația societății Termoficare Craiova, autoritățile locale nu au date concrete cu privire la viitorul unității. Sunt mai multe opțiuni în acest sens, dar totul este în fază de studiu, în acest moment.

„În acest moment, viitorul Termoficării Craiova nu este un lucru cert. Nu știm concret ce vom face. Suntem la nivel de studiu de fezabilitate, de reactualizare metodologii și cadru, a unei strategii, dar nu știm nimic concret. Nu am abandonat nici ideea societății comune, Termoficare-Primăria Craiova-CEO, însă eu nu văd pași concreți în acest sens, la ora actuală, de către CET în primul rând și de CEO. Primăria Craiova este în grafic, avem studii de fezabilitate, caietul de sarcini în lucru, dar de la partea cealaltă nu știm nimic concret”, a conchis viceprimarul Craiovei.

Articolul precedentMama și doi copii au murit intoxicați cu fum, în Craiova. Alți doi, la spital
Articolul următorTineri din Dolj, cercetați pentru furt calificat. Aveau în mașină un motor electric, un cazan și patru căldări din cupru