Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Craiova, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins în flagrant încercând să mituiască doi poliţişti de la Rutieră cu 5.000 de lei, după ce a fost prins băut la volan.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Dolj, noaptea, trecută, în jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74%o g/l  alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice, sens în care a fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi intocmite documentele de constatare a infracțiunii.

„Agenţii de poliţie au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, aceștia continuând să întocmească actele de constatare a infracțiunii”, se arată într-un comunicat remis de DGA.

Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 5.000 lei agenţilor de poliţie iar, în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: Realitatea de Dolj