O parte din banii care au fost alocați de către reprezentanții Primăriei Craiovei, Festivalului Shakespeare, prin hotărâre de consiliu local din luna februarie, anul acesta, va fi redirecționată către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova pentru a achiziționa un Computer Tomograf care va fi folosit, între altele, și pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu COVID-19. Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul a fost marcat, simbolic, doar în mediul online și astfel Primăria Craiova nu a mai alocat niciun ban în acest sens. 

Pentru Festivalul Shakespeare, ediția de anul acesta, din bugetul local, a fost alocată suma de 2.800.000 de lei. Întrucât din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul s-a mutat în mediul online, Primăria Craiova nu a mai dat bani pentru eveniment.

În urma mai multor discuții și a unor analize cu privire la priorități, o parte din această sumă va merge la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova pentru achiziționarea unui Computer Tomograf performat care va fi folosit, între altele, și pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu COVID-19.

Pentru a da această sumă de bani spitalului, este nevoie de votul consilierilor municipali, o propunere în acest sens urmând a fi făcută, cu ocazia rectificării bugetare, Consiliului Municipal Craiova. Până atunci se va cunoaște și suma necesară pentru cumpărarea aparatului medical.

Articolul precedentAsistenta șefă a Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, infectată cu coronavirus
Articolul următorBugetul municipiului Craiova, diminuat cu 3.600.000 de lei din cauza pandemiei de coronavirus