Municipiul Craiova a participat, anul acesta, la Gala Asociației Municipiilor din România nu doar cu proiectele privind regenerarea urbană a spațiilor publice, ci și cu unul ce are drept obiectiv Stadionul „Ion Oblemenco”, neșansa fiind ca domeniul sportului să fie secțiune comună cu turismul și cultura și din această cauză Bănia să nu fie în top, după cum a anunțat primarul Mihail Genoiu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit edilului Mihail Genoiu, Craiova a împărți premiul pentru regenerare urbană cu Aradul și Sibiul, semn că Bănia „a făcut progrese în ultima vreme”. Genoiu a mai spus că Centrul Vechi al urbei va fi extins.

„Noi am obținut, anul acesta, premiul pentru regenerare urbană, un premiu care vine după premiul de anul recut, cel pentru sănătate. Premiul de anul acesta a fost împărțit cu alte două municipii din țară, cu Aradul și Sibiul. Prima reacție a fost un moment de supărare, pentru faptul că a trebuit împărțit acest premiu, dar mi-am dat seama că împărțim acest premiu cu orașe foarte avangardiste și care în permanență sunt în topul preferințelor. Faptul că suntem pe podium, alături de aceste două orașe înseamnă că am recuperat în ultima perioadă o bună parte din decalajul care se crease la un moment dat. Cele trei puncte datorită cărora am câștigat sunt Centrul Vechi, Grădina Botanică și Parcul Nicolae Romanescu. Referitor la centrul istoric, noi nu ne-am oprit aici ci am continuat studiul de extindere a acestei zone. La ora aceasta așteptăm să fie depusă documentația în acest sens pentru că s-a finalizat studiul de regenerare a centrului istoric în privința Pieței Vechi”, a explicat Genoiu.

Municipiul Craiova a mai participat, la Gala Asociației Municipiilor din România și la alte secțiuni, proiectele referindu-se unul la Stdionul „Ion Oblemenco” și celălalt la iluminatul public inteligent.

„Am participat la mai multe secțiuni. Am participat la secțiunea cultură-turism-sport, cu stadionul din municipiu, însă acolo a avut prioritate turismul, câștigător fiind orașul Constanța. A fost și o remarca și anume ca pe viitor aceste trei ramuri să fie separate pentru că este foarte greu să alegi între ceva sportiv, ceva cultural sau turistic. Este foarte dificil fiind lucruri total diferite și interesante fiecare în parte. Am mai participat și la secțiunea „Iluminat public local inteligent”, în Craiova resimțindu-se schimbarea în acest sens. Este iluminat public inteligent în sensul că aprinderea și stingerea luminilor se face în funcție de ceea ce se întâmplă ca luminozitate. Acest lucru va deveni cât de curând o realitate”, a conchis Genoiu.

 

Articolul precedentBrad participativ în centrul Craiovei. Copiii vor contribui la împodobirea lui cu decorațiuni specifice
Articolul următor30 de primari din Dolj s-au întâlnit cu reprezentanții fabricii de automobile din Craiova. Care sunt beneficiile oferite viitorilor 1.700 de angajați