Aproape 6.000 de craioveni vor primi, cu ocazia sărbătorilor pascale, un pachet cu produse alimentare, cei care beneficiază de acest sprijin oferit de autoritățile locale fiind persoane înscrise în programul „Solidaritate”, dar și vârstnicii pe care nu îi ajută nimeni.

Potrivit unui comunicat de presă, de aceste alimente vor  beneficia 5.850 persoane cu vârsta de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, vizate de prevederile Decretului nr. 195 din 16.03.2020 emis de Președintele României privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, cât și beneficiarii Programului social „SOLIDARITATE”: persoanele încadrate într-un grad de handicap, neinstituţionalizate; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii, fără a se ține cont de vârstă și tip de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau după caz din pensii și/sau venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 710 lei/lună; persoanele beneficiare de ajutor social potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără niciun venit, cu vârsta peste 60 de ani.

Pachetele distribuite pentru fiecare beneficiar includ următoarele produse: 2 kilograme făină de panificație de tip 000, ambalată în pungi de un kilogram fiecare, 2 kilograme mălai, 2 kilograme orez, un kilogram zahăr tos alb, doi litri ulei și o pungă paste făinoase.

Distribuirea celor 5.850 pachete alimentare se va realiza de către personalul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, cu sprijinul asociațiilor de voluntari- Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale Craiova; Asociația Studenților din Facultatea de Litere Craiova; Asociația Sportivă Ride Racing Team Ciclism Craiova și Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” Filiala Dolj, ca urmare a contractelor de parteneriat încheiate, în conformitate cu procedura internă aprobată.

Pentru achiziția produselor alimentare, împărțită pe șase loturi, s-a alocat suma de 270.000 de lei.

Articolul precedentCOVID-19 Dolj: Încă un caz de îmbolnăvire, totalul ajungând la 44
Articolul următorDoljul, sub cod galben de vânt puternic