Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a anunţat că, până la sfârşitul anului viitor, vor începe lucrările de construcţie a Spitalului Regional Craiova.

Până atunci, studiul de fezabilitate va fi gata, după ce acest document a fost deja realizat în cazul spitalelor de la Cluj şi Iaşi.

„Au fost întârzieri şi nu mă voi feri niciodată să avertizez statele membre atunci când sunt întârzieri în ceea ce priveşte infrastructura pentru investiţii importante, dar, acum, BEI a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi, urmează Craiova.

Proiectele vor sosi la CE până la sfârşitul acestui an, noi sperăm să le aprobăm cât mai repede. Vor începe după aceea licitaţiile, iar speranţa mea este ca, până la sfârşitul anului 2019, să înceapă construcţia efectivă“, a spus Corina Creţu, citată de realitateadereşiţa.net.

Ea a subliniat că şi în cazul acestor investiţii există întârzieri, anul 2023 fiind limita pentru efectuarea plăţilor.

„Banii pot fi cheltuiţi până în 2023. Este trist că au fost semnate în iulie 2015 şi s-a prevăzut ca studiile de fezabilitate să fie gata în 2016; suntem în 2018 şi nu sunt gata. Sperăm că vor fi mai rapide construcţiile decât elaborarea documentaţiilor”, a mai spus comisarul european.

Articolul precedent23 de mașini noi pentru polițiștii din Dolj
Articolul următorFost patron al Universităţii Craiova, eliberat din închisoare