Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova va organiza, în perioada 6-11 mai, a doua ediție a rezidenței culturale „Story Wood Cut”, eveniment ce se va derula ca, și anul trecut, în Parcul Tineretului din Bănie.  

Acțiunea dedicată amenajării urbane va fi deschisă oficial în data de 6 mai, la ora 11.00, șase sculptori din țară urmând să ajungă la Craiova pentru a transforma trunchiuri de copaci în personaje din povești. Aceștia vor lucra cu drujba.

„Artiști invitați din toată țara vor realiza în Parcul Tineretului din Craiova, opere de creație – mobilier urban, având ca temă  „Personaje celebre din lumea poveștilor”. Cei şase artişti sunt: Gabriel Rizea – Dolj, Viorel Rădăcină – Brașov, Ioan Ungur – Mureș, Adrian Voican – Vâlcea, Fănică Balan – Neamț, Gabriel Pătrașc – Ilfov”, au transmis reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Anul trecut, având aceeași temă, cei șase artiști participanți au lăsat în Parcul Tineretului din Craiova, „Motanul încălțat”, Albă ca Zăpada sau pe Bestia, din „Frumoasa și Bestia”.

Sursa foto: Jurnalul Olteniei

Articolul precedentProblemele și dorințele tinerilor din Dolj, în dezbatere publică
Articolul următorAccident în Craiova. Două persoane au fost rănite – FOTO