Peste 60 de unități bancare din Craiova au fost verificate, miercuri, de către polițiști, oamenii legii aplicând sancțiuni acolo unde au depistat probleme cu privire la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Această acțiune de control vine la aproximativ o săptămână distanță după ce un bărbat cu fața acoperită a intrat într-un sediu de bancă, din centrul Craiovei, și sub amenințarea pistolului, a reușit să fure din casierie suma de 16.000 de lei.

„Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune pentru verificarea modului în care sunt asigurate antiefracţie unităţile financiar-bancare din Craiova. Astfel, poliţiştii de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie din Craiova au controlat 63 de unităţi bancare, verificând sistemele de alarmă la efracţie”, a declarat Comin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

De asemenea, poliţiştii au verificat 63 de echipaje de intervenţie, în urma abaterilor constatate fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale.

„În urma acţionării butonului de panică, la o unitatea bancară din Craiova, poliţiştii au constatat faptul că unul dintre agenţii unei societăţi specializate de pază s-a prezentat la obiectiv fără a avea asupra lui materialele din dotare necesare efectuării intervenţiei în bune condiţii. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii 333/2003”, a conchis reprezentantul IPJ Dolj.

Articolul precedentDouă aeronave care vin de la Londra și Bruxelles nu pot ateriza la Craiova, din cauza ceții dense
Articolul următorInstitut Național de Oncologie, la Craiova