Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj a făcut un control la căminele de bătrâni din mediul privat. Reprezentanții instituției au vrut să se convingă dacă administratorii acestor unități respectă standardele de calitate.

Pentru vârstnicii din Dolj, există servicii sociale de care beneficiază 1232 de persoane. 309 dintre acestea își petrec timpul în centre private. Pentru a afla dacă sunt respectate standardele minime de calitate, inspectorii AJPIS au făcut un control, în perioada iunie 2017-septembrie 2017, în 37 de entităţi. Cu acest prilej, s-a constatat că bătrânii nu sunt mulţumiţi de serviciile oferite. „Pe parcursul controlului au fost aplicate chestionare de măsurare a gradului de satisfacţie a beneficiarilor, fiind selectaţi 10% dintre beneficiarii fiecărui serviciu social şi au fost intervievaţi un număr de 31 de beneficiari cu privire la modul de admitere în centre şi la modalităţile de îngrijire, constatându-se că beneficiarii sunt nemulţumiţi de serviciile oferite în centrele în care sunt instituţionalizaţi”, se arată într-un raport al AJPIS Dolj.

Cu ocazia acestor verificări, specialiștii au oferit consiliere tocmai pentru a îndrepta situația. „În cadrul măsurilor de control s-au realizat acţiuni de consiliere şi îndrumare metodologică care au avut ca impact conştientizarea furnizorilor de servicii sociale (operatori economici, ONG-uri) asupra obligativităţii deţinerii certificatului de acreditate ca furnizor, respectiv licenţa de funcţionare a serviciului social, conform Legii 197/2012 şi Legii 292/2011- legea asistenţei sociale”, se mai arată în raportul AJPIS Dolj.

 

Articolul precedentLefuri de peste un milion de lei pentru asistenții personali din Craiova
Articolul următorControale ample pe autobuzele RAT Craiova. Sute de amenzi date de polițiștii locali