Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat, în cadrul Comandamentului de Iarnă, joi seară, că în județul Dolj există o problemă legată de lipsa unui acord cadru și contractul subsecvent pentru deszăpezire, de la 1 ianuarie.

Prefectul Doljului nu a transmis aceste date, joi, în cadrul videoconferinței, noul ministru așteptând acum un răspuns de la autorități despre această situație.

„Legat de deszăpezire de autostrăzi și drumuri naționale a amintit domnul ministru, prin informațiile și raportările pe care le avem la prefecturi avem totuși unele probleme la drumurile județene. Sunt în procedură de licitație pentru atribuirea de acord cadru de servicii consiliere județene Constanța și Galați și pentru tot ceea ce ține de contracte subsecvente județele Mehedinți, Neamț, Olt, Satu Mare, Teleorman, Tulcea și Vrancea. Dar avem o problemă în județul Dolj care nu are acord cadru și nici contract subsecvent pe drumurile județene începând cu 1 ianuarie. Informație pe care prefectul de la Dolj nu mi-a semnalat-o în videoconferința cu prefecții, dar am aflat-o după aceea. Sper ca mâine să am un răspuns de la președintele CJ Dolj cu privire la situația deszăpezirilor pe drumurile județene din Dolj începând cu 1 ianuarie”, a precizat Marcel Vela, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.