Constructorii din județul Dolj continuă să desfășoare activități fără să respecte legea, un control al inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj demonstrând faptul că încă se lucrează fără contracte și că personalul muncește în condiții de risc.

Conform reprezentanților ITM Dolj, cu ocazia unor verificări în acest sector de activitate, derulate la sfârșitul săptămânii trecute, șapte doljeni au fost prinși fără forme de anagajare, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale, din care trei amenzi în valoare de 146.000 de lei.

„Dintre cele mai frecvente deficiențe enumerăm: munca cu persoane fără forme legale de angajare;  neevidențierea corectă a timpului de lucru suplimentar, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, netransmiterea elementelor contractului de muncă în aplicația Revisal”, au transmis reprezentanții ITM Dolj.

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au dispus 31 de măsuri de remediere pentru neregulile constatate și au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, sistând și activitatea unei societăți.

„Este vorba despre cinci amenzi în valoare de 37.000 de lei, 25 de avertismente și o sistare de activitate. Au fost constatate următoarele deficiențe: neinstruirea sau instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor; echipamente de muncă neconforme (schele) sau nepurtarea echipamentului individual de protecție”, au mai spus reprezentanții ITM Dolj.

Articolul precedentVești bune pentru consumatorii de pepene verde. În aproximativ două săptămâni începe recoltarea, în județul Dolj
Articolul următorPercheziţii făcute de poliţişti francezi şi români în judeţul Dolj, într-un dosar de trafic de persoane