Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Constanța, a fost reținut, marți, de către polițiștii doljeni, asupra acestuia existând bănuieli că a ajutat alte persoane să fure bani din locuința unui bătrân din localitatea doljeană Giubega, faptă comisă la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, tânărul din Constanța și alte două persoane i-au spus bătrânului că vor să cumpere băuturi alcoolice și profitând de neatenția acestuia au furat suma de 5.300 de lei.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză ar fi pătruns, la data de 22 ianuarie, împreună cu alte două persoane, în locuinţa unui bărbat de 74 de ani, din Giubega, de unde ar fi sustras, prin distragerea atenţiei, suma de 5.300 de lei. Cei în cauză ar fi indus în eroare persoana vătămată, care le-a permis accesul în locuinţă, crezând că aceştia doresc într-adevăr să cumpere băuturi alcoolice”, a declarat Grădinaru.

Pe numele celor bănuiţi de comiterea acestei faptei au fost emise mandate de aducere, tânărul de 20 de ani, fiind depistat de poliţişti, în Constanţa. Celelalte două persoane nu au fost încă depistate.

„În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în această faptă şi tragerii la răspundere penală a acestora”, a conchis reprezentantul IPJ Dolj.

Articolul precedentElevii doljeni, în febra pregătirilor pentru simularea Evaluării Naționale. A fost stabilit calendarul testărilor
Articolul următorUn doljean face doi ani de pușcărie pentru furt de energie electrică