Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova a dat startul unui nou concurs pentru tinerii regizori și scenografi români. Astfel, în următoarele cinci luni, persoanele interesate se pot înscrie la cea de-a IX-a ediție a competiției cu o concepție regizoral-scenografică în vederea montării unui spectacol la sala studio a instituției din Craiova, în stagiunea 2019-2020.

O condiție de participare este ca regizorul și scenograful să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani. Textul proiectului propus de ei va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani și cu maximum 8 actori, iar dacă nu a mai fost reprezentat pe scenă va avea prioritate, au transmis organizatorii concursului.

Suma în care câștigătorul va trebui să se încadreze este 50.000 lei brut (incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație – regizor, scenograf, compozitor etc., costuri drepturi de autor). Data-limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2018 – transmise prin e-mail, la [email protected], sau prin poștă, la sediul teatrului din strada „A.I. Cuza” nr. 11, Craiova, cod poștal 200585 – cu mențiunea „În atenția Serviciului Dramaturgie”.

Articolul precedentCazare gratuită pentru candidații care susțin examene de admitere la Universitatea din Craiova
Articolul următorPatru răniţi într-un accident, la Podari, după ce anvelopa unui autoturism a făcut explozie în mers