Prețuri lipsă și carne de pui vândută necorespunzător, acestea sunt două dintre problemele depistate, în această perioadă, la unitățile economice din județul Dolj care au la vânzare produse specifice sărbătorilor de iarnă, în urma unui control derulat de către reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Dolj.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, au fost verificate 103 firme, 60 dintre acestea prezentând abateri.

Una dintre probleme a fost depistată în cazul a 13 magazine în care se vinde carne, pulpele de pui fiind scoase din ambalajul lor, cutia de carton, și expuse în lada frigorifică. În toate aceste situații, marfa a fost confiscată și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 27.500 de lei.

În cazul produselor de patiserie, amintind aici cozonaci, fursecuri, cornulețe, echipele de control au depistat că nu era afișat prețul pentru mărfurile respective, mai ales acolo unde produsele se vindeau vrac. Și în aceste situații au fost date 20 de amenzi în valoare de 30.000 de lei, fiind retrase de al comercializare zeci de kilograme de produse.

În total, potrivit informării Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Dolj, în această perioadă au fost aplicate 50 de amenzi în valoare totală de 80.500 de lei.

Articolul precedentArest preventiv pentru protagoniştii luptelor de stradă din Calafat
Articolul următorCentru de recuperare la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova