A fost anunțat Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din județul Dolj, pentru intervalul 3 iunie –4 iunie, ora 24.00, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu dând asigurări că specialiștii vor monitoriza situația și vor interveni dacă vor apărea probleme.

Potrivit unei informări de presă emisă de ABA Jiu, în Dolj este vorba despre râul Jiu -bazin amonte bazin amonte S.H. Răcari și despre Desnățui.

Fenomenele vizate sunt, conform avertizării meteo, risc de viituri generatoare de revărsări importante care pot conduce la inundarea de gospodării şi obiective social-economice, depăşirea „COTE DE INUNDAŢIE”.

„Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor. Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin unităţile subordonate, monitorizează cursurile de apă, specialiştii fiind pregătiţi să intervină în orice moment dacă situaţia o va impune”, a declarat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt ABA Jiu.

Articolul precedentAmbulatoriul Spitalului Calafat, extins, modernizat și dotat cu aparatură necesară
Articolul următorTineri din Craiova prinși la furat de cabluri electrice de pe șantierul „Podului suspendat” din Parcul Romanescu